laszlolili

laszlolili

nagyon meggyes piskótacsoda

2020. június 23. - laszlo lili

A sztori egyszerű,ma leszedtük az utolsó meggyfáról is a meggyeket,és  mindenképpen szerettem volna valamit készíteni belőlük. A hűtőben még lapult egy megkezdett mascarpone is ,nem is volt kérdés,hogy ezt is felhasználom. Így született meg végül ez a nagyon szaftos,puha,kissé savanykás, de ugyanakkor édes kis csoda.Készítsétek el,mert roppant egyszerű,és még mosogatás barát is,mivel két tálra,egy kanálra és egy habverőre van csak szükség.oi000562-01.jpeg

 

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 210 g liszt
  • egy csomag sütőpor
  • 195 g cukor
  • 60 ml olaj
  • 240 g joghurt/tejföl/kefir
  • 2 tojás
  • egy csipet só
  • 300 g magozott meggy
  • 2 ek étkezési keményítő
  • opcionális: vanília,citromhéj,citromlé(30 ml),vaníliás cukor

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml hideg habtejszín (min. 30%-os)
  • 70 g porcukor
  • +a fele kész krémbe 10-20 ml meggylé

Elkészítés:

A cukrot a tojással és az olajjal összekeverem,majd hozzáadom a joghurtot. Beleszitálom a lisztet,a sót és a sütőport,majd homogénra keverem.Kivajazott,sütőpapírozott formába teszem. A meggyhez hozzáadom a keményítőt,majd jól átforgatom,és a tészta tetejére szórom.180 °C-on formától függően 30-40 percet sütöm. A harmincadik percben tűpróbával ellenőrzöm,és,ha megsült,kihűtöm. Addig elkészítem a krémet. A hideg tejszínt habbá verem,majd óvatosan hozzáadom a porcukrot és a mascarponét is. A felét habzsákba töltöm,a maradékhoz pedig hozzákeverek egy kis meggylevet. Végül a kihűlt piskótára  nyomogatom,meggyel,aprított mandulával díszítem.

Egi mindenkinek,jó sütkérezést!:)

A bejegyzés trackback címe:

https://laszlolili.blog.hu/api/trackback/id/tr1015912156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása