A sztori egyszerű,ma leszedtük az utolsó meggyfáról is a meggyeket,és mindenképpen szerettem volna valamit készíteni belőlük. A hűtőben még lapult egy megkezdett mascarpone is ,nem is volt kérdés,hogy ezt is felhasználom. Így született meg végül ez a nagyon szaftos,puha,kissé savanykás, de ugyanakkor édes kis csoda.Készítsétek el,mert roppant egyszerű,és még mosogatás barát is,mivel két tálra,egy kanálra és egy habverőre van csak szükség.
Hozzávalók:
Piskóta:
- 210 g liszt
- egy csomag sütőpor
- 195 g cukor
- 60 ml olaj
- 240 g joghurt/tejföl/kefir
- 2 tojás
- egy csipet só
- 300 g magozott meggy
- 2 ek étkezési keményítő
- opcionális: vanília,citromhéj,citromlé(30 ml),vaníliás cukor
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml hideg habtejszín (min. 30%-os)
- 70 g porcukor
- +a fele kész krémbe 10-20 ml meggylé
Elkészítés:
A cukrot a tojással és az olajjal összekeverem,majd hozzáadom a joghurtot. Beleszitálom a lisztet,a sót és a sütőport,majd homogénra keverem.Kivajazott,sütőpapírozott formába teszem. A meggyhez hozzáadom a keményítőt,majd jól átforgatom,és a tészta tetejére szórom.180 °C-on formától függően 30-40 percet sütöm. A harmincadik percben tűpróbával ellenőrzöm,és,ha megsült,kihűtöm. Addig elkészítem a krémet. A hideg tejszínt habbá verem,majd óvatosan hozzáadom a porcukrot és a mascarponét is. A felét habzsákba töltöm,a maradékhoz pedig hozzákeverek egy kis meggylevet. Végül a kihűlt piskótára nyomogatom,meggyel,aprított mandulával díszítem.
Egi mindenkinek,jó sütkérezést!:)